Blog"Lausanne is een betrokken projectleider. Persoonlijk waar mogelijk, zakelijk waar nodig"

Rosemarie van Troost, Van Kleef Instituut

Levensboek

maandag, 21 februari 2011 - 17:05
Van oktober 2010 tot januari 2011 werkte ik aan een levensboek van een oudere man in Rotterdam Schiebroek. Pluspunt, een expertisecentrum voor senioren en participatie, startte het project 'Deel je leven'. Zij riepen vrijwillige schrijvers en oudere vertellers die een levenboek wilde maken op hieraan deel te nemen. Ik werd gekoppeld aan Cor, een 84 jarige man. Zijn vrouw was toehoorder en vulde aan daar waar het geheugen kleine gaatjes liet. In januari was het boek klaar en kon ik het overhandigen. Wow! Er volgde een vertelkring waar de deelnemers die een levensboek hadden gekregen met elkaar uitwisselden over fragmenten van hun leven. De eerste bijeenkomst waren de schrijvers er ook bij.Ik heb veel geleerd over het leven, over de geschiedenis, maar bovenal heb ik genoten dit echtpaar te leren kennen en met hen in contact te zijn.
Voor het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen schreef ik een drieluik over mijn ervaringen met het maken van het levensboek. Hier kun je de drie verhaaltjes lezen. Mocht je vragen hebben, of het levensboek (digitaal) willen inzien, mail me gerust!


Tags : Levensboek, vrijwilligersproject


2 reacties

Reactie door Nancy van de Rijt op dinsdag, 10 januari 2012 - 01:28
"Ik zou willen weten ofdat er een mogelijkheid bestaat om dit boek te bestellen. Deze familie verzorg ik namelijk al een paar jaar. Ik heb het destijds aan Dhr. zelf gevraagd, maar hij dacht niet dat het kon. Ik heb het boek ook in mogen kijken en het is wel een ontzettend mooi boek geworden met hele mooie foto's."

Reactie door janet eijsink op maandag, 03 oktober 2011 - 16:05
"Hallo Lausanne, Ik ben met de opleiding verzorgende ig bezig en werk op een PG. afdeling, kleinschalig wonen. In het belang van een nieuwe bewoner zou ik graag een elvensboek willen maken samen met de naasten. Hiervoor zou ik graag de digitale versie van het levensboek willen inzien. Kunt u mij deze toezenden? Alvast bedankt, Janet Eijsink"


Laat een reactie achter

Naam
E-mailadres
Bericht
Typ de code links hier in: